11 juni 2009

Mattips

Åhh jag har precis ätit min favoritkyckling, made by me. Den enda skillnaden jag gjorde på receptet var att jag tog bort baconen och körde allt (utom gurkan) i ugnen istället :) Mums!


Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
smör
2 1/2 dl Arla Köket vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1/2 dl grovhackad gräslök
1/4 gurka
1/2 paket bacon, à 140 g

Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera till kokt färskpotatis.

2 kommentarer:

Lindha sa...

Fan vad hungrig jag blev det måste jag prova :)

retzina sa...

hihi jaa det tycker jag verkligen att du ska göra! det är tokgott!